SANT - etusivulle
 

Perinteisten digi-tv -lähetysten vastaanotossa tarvitaan UHF-antennia (ylempi). Uusien SD ja HD -lähetysten vastaanotoon tarvitaan VHF-antennia (alempi) tai UHF-antennia. (kuva Tuomas Sauliala)

Pientaloantennit

Suomen vaihtelevat vuodenajat ja sääolosuhteet asettavat antennille omat vaatimuksensa. Hyvälaatuinen antenni ja sen tarkasti tutkittu sijoituspaikka ratkaisevat antennijärjestelmästä saatavan kuvan laadun.

Antenni muuntaa sähkömagneettiset aallot suurtaajuisiksi virroiksi ja kentiksi, jotka muodostavat signaalin. Ammattitaitoinen antenniurakoitsija pystyy mittalaittein selvittämään parhaan antennipaikan, vastaanottosuunnan ja sen, mitä antennilaitteistolta edellytetään. Antennilaitteiden asentamista itse ei suositella.

Pientalojen antenniratkaisuja suunniteltaessa on huomioitava mm. vastaanottopaikan sijainti ja mahdolliset maastoesteet.

Lisätietoa pientalon antennijärjestelmän toteutuksesta löydät SANT:n Pientalon antennioppaasta. 


Teräväpiirtolähetykset (HD) käynnistyivät VHF-taajuuksilla vuoden 2010 lopulla, jolloin DNA Oy otti käyttöön lähetinverkon, joka toimii taajuusalueella 174-230 MHz. Lähetysten vastaanotto edellyttää VHF-antennia ja DVB-T2 -vastaanotinta (Antenna Ready HD). Lisätietoja verkon kattavuudesta ja palveluista osoitteesta www.dna.fi.

Digita Oy lähettää DVB-T2 lähetyksiä kanavanippu D:ssä (UHF) ja H:ssa (UHF). Lähetysten vastaanotto edellyttää UHF-antennia ja DVB-T2-vastaanotinta. Lisätietoja UHF-verkkojen kattavuudesta ja palveluista osoitteesta www.digita.fi.

Anvia TV Oy:n DVB-T2 -koelähetykset kanavanipussa F (UHF-taajuudella) ovat päättyneet.


Paikalliset olosuhteet tuntevat antenniurakoitsijat löydät näiden sivujen yrityshaun kautta.

Tulostusversio