SANT - etusivulle
 

Kiinteistön tietoliikenneverkko

Asuinkiinteistön tietoliikenneverkon uudistaminen -opas ohjeistaa rakennuttajaa ja rakentajaa toimimaan Viestintäviraston määräyksen 65 mukaan.

Asuinkiinteistön tietoliikenneverkko on yhteinen nimitys kiinteistön sisäisille viestintäverkoille eli sisäverkoille, joilla tarkoitetaan tässä yhteydessä yleiskaapelointijärjestelmää ja yhteisantenniverkkoa.

Viestintä- ja tietoliikennepalvelujen käyttö edellyttää aina jotain päätelaitetta, kuten tv-vastaanotinta, tietokonetta tai älypuhelinta. Päätelaitteet on liitettävä johonkin viestintä- tai tietoliikennejärjestelmään, joka koostuu laitteista ja niiden välisistä yhteyksistä, jotka toteutetaan pääasiassa kaapeloinnin avulla ja osittain langattomilla yhteyksillä. Kaapelointi edellyttää asianmukaisia johtoteitä ja jakamotiloja.

Kiinteistön tietoliikenneverkko koostuu yhteisantenniverkosta sekä yleiskaapelointijärjestelmästä . Ajanmukainen ja tulevaisuuden tarpeet huomioiva tietoliikenneverkko on kuvattu Asuinkiinteistön tietoliikenneverkon uudistaminen -oppaassa, joka on laadittu tietolähteeksi rakennuttajille ja alan muille toimijoille. Voit ladata oppaan tästä (PDF-tiedosto). Oppaassa annetaan ohjeita etenkin taloyhtiön viestintä- ja tietoliikenneverkkojen uusimiseen.

Antenniverkkojen ja yleiskaapelointijärjestelmien toteuttajien yhteystietoja löydät Jäsenyrityshaun kautta.

 

Tulostusversio