SANT - etusivulle
 

OL-pätevyyspäivä

OL-pätevyyspäivä on hyväksytty OL- asiantuntijasertifikaatin ylläpitokoulutukseksi. Lisätietoja www.seti.fi

Sähköinfo Oy:n optisten liityntäverkkojen pätevyyskoulutus, jossa ovat esillä valokaapeliasennuksen ja liityntäverkkojen ajankohtaiset asiat. Kurssi täyttää SETI Oy:n OL-asiantuntijasertifikaatin ylläpitokoulutuksen vaatimukset. 

Optiset liityntäverkot ovat arkipäivää taajamissa ja uusilla pientaloalueilla. Toimitilakiinteistöt sekä kerros- ja rivitalokiinteistöt liitetään operaattorien verkkoihin valokaapeliyhteyksillä.  Liityntäverkkoja ja vastaavia optisia verkkoja rakennuttavat pääasiassa teleoperaattorit, mutta myös seutuverkko- osuuskunnat, teollisuusyritykset, julkishallinnon laitokset sekä kiinteistöyhtiöt. Optinen liityntäverkko koostuu jakamoista, valokuiduista, liitännöistä ja jatkoksista. Optisten liityntäverkkojen asema on vakaa ja verkkojen laajentamiselle on kasvavaa tarvetta.

Kurssipäivän aikana perehdytään optisen siirron ajankohtaisiin kysymyksiin, uusiin siirtojärjestelmiin sekä sovelluksiin. Esillä on myös liityntäverkon maadoitus, taloliittymän suunnittelu ja toteutus sekä lupamenettelyt. Kurssilla paneudutaan myös hyvään asennustapaan.

Kurssi täyttää SETI Oy:n OL-asiantuntijasertifikaatin ylläpitokoulutuksen vaatimukset. Asiantuntijasertifikaatti on voimassa 5 vuotta kerrallaan ja sen uusinta edellyttää pätevyyskoulutukseen osallistumista. Tilaisuuden yhteydessä tehdään tilannekatsaus OL-kriteereihin. Lisätietoja www.seti.fi

SANT ry:n jäsenyritykset saavat jäsenalennuksen kurssista.

Kurssi pidetään Espoon Sähkötalolla 7.5.2019. Lisätietoja ja ilmoittautuminen. Ilmoittautuminen myös sähköpostilla tilaukset@sahkoinfo.fi tai puhelimitse 09 5476 1422. 


 

  • 7.5.2019

Tulostusversio