Kiinteistön tietoliikenneverkko

Asuinkiinteistön tietoliikenneverkon uudistaminen -opas ohjeistaa rakennuttajaa ja rakentajaa toimimaan Viestintäviraston määräyksen 65 mukaan.

Asuinkiinteistön tietoliikenneverkko on yhteinen nimitys kiinteistön sisäisille viestintäverkoille eli sisäverkoille, joilla tarkoitetaan tässä yhteydessä yleiskaapelointijärjestelmää ja yhteisantenniverkkoa.

 

Viestintä- ja tietoliikennepalvelujen käyttö edellyttää aina jotain päätelaitetta, kuten tv-vastaanotinta, tietokonetta tai älypuhelinta. Päätelaitteet on liitettävä johonkin viestintä- tai tietoliikennejärjestelmään, joka koostuu laitteista ja niiden välisistä yhteyksistä, jotka toteutetaan pääasiassa kaapeloinnin avulla ja osittain langattomilla yhteyksillä. Kaapelointi edellyttää asianmukaisia johtoteitä ja jakamotiloja.

Kiinteistön tietoliikenneverkko koostuu yhteisantenniverkosta sekä yleiskaapelointijärjestelmästä. Ajanmukainen ja tulevaisuuden tarpeet huomioiva tietoliikenneverkko on kuvattu Asuinkiinteistön tietoliikenneverkon uudistaminen -oppaassa, joka on laadittu tietolähteeksi rakennuttajille ja alan muille toimijoille. Voit ladata oppaan tästä (PDF-tiedosto). Oppaassa annetaan ohjeita etenkin taloyhtiön viestintä- ja tietoliikenneverkkojen uusimiseen.

Antenniverkkojen ja yleiskaapelointijärjestelmien toteuttajien yhteystietoja löydät Jäsenyrityshaun kautta.