IPTV

IPTV-ja netti-tv-palvelut välitetään IP-verkossa. Palveluiden toimivuus edellyttää mielellään vähintään 10 Mbit/s laajakaistaliittymää.


IP-verkon tv-palveluilla tarkoitetaan kotitalouksille laajakaistaliittymien kautta tarjottavia tv-palveluja. Kehittyneellä IPTV:llä tarkoitetaan järjestelmää, jossa jakelujärjestelmä on toteutettu päästä päähän siten, että kuluttajalle voidaan taata ´täyden laadun televisiokuva´ kaikissa tilanteissa.

Internetissä on saatavilla monen tasoista videomateriaalia, jonka laatu ja käyttökelpoisuus kuluttajan kannalta riippuu mm. lähetyslaitteiston ja verkon senhetkisestä kuormituksesta ja kuluttajan liittymän nopeudesta. Tästä videosta, jota siirretään tavanomaisena IP-liikenteen best effort -periaatteella, käytetään mm. nimityksiä nettitelevisio, videostreaming tai webcasting.

Kotitaloudet ja yritykset liittyvät operaattorin laajakaistaliittymäverkkoon kiinteistön sisäjohtoverkon kautta, jonka on oltava laajakaistakelpoinen. Yleiskaapelointijärjestelmä soveltuu erityisen hyvin IPTV-palveluille. IPTV:n vaatima laajakaistayhteys voidaan toteuttaa myös perinteisen puhelinsisäjohtoverkon tai yhteisantennijärjestelmää hyödyntävän kaapelimodeemiyhteyden kautta. Taloyhtiöin vanhan puhelinsisäjohtoverkon soveltuvuus laajamittaiseen IPTV-käyttöön tulee aina selvittää etukäteen.

Yleiskaapelointijärjestelmien toteuttajia löydät Jäsenyrityshaun kautta.