DNA luopuu antennitelevisioverkostaan

DNA sulkee VHF-taajuuksia käyttävän antenniverkkonsa vuoden 2020 aikana ja luopuu antenniverkon verkkotoimiluvistaan. Samalla myös VHF Pro -verkosto lakkautetaan.

   

DNA keskittyy jatkossa kaapeli- ja laajakaistajakeluun. DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisäsen mukaan VHF-verkkoon ei onnistuttu saamaan riittävästi maksavia asiakkaita kymmenen vuoden ponnistuksista huolimatta.

– DNA on tehnyt merkittäviä panostuksia VHF-antennien määrän kasvattamiseksi kiinteistöissä ja kapasiteetin myymiseksi ohjelmayhtiöille, mutta siitä huolimatta VHF-verkkoon ei ole onnistuttu saamaan liiketoiminnan kannalta oleellisia, verkkokapasiteetista maksavia asiakkaita. Tavoitteenamme oli tuoda kilpailua Suomen antennitelevisiomarkkinaan, joka on perinteisesti ollut yhden toimijan hallussa, Väisänen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Verkko sammutetaan viimeistään heinäkuussa 2020 ja samalla yhtiö luopuu VHF-taajuuksien verkkotoimiluvistaan. VHF-verkossa nyt jaettavat maksukanavat siirtyvät UHF-verkkoon vuoden vaihteessa, kun DNA:n ja Digitan välinen antenniverkon maksu-tv-toimintaa koskeva liiketoimintakauppa astuu voimaan. Tilaajat voivat jatkaa maksu-tv-palveluidensa käyttöä ja kanavien vastaanottamista keskeytyksettä kiinteistön UHF-antennilla. Ylen HD-kanavien jakelu DNA:n VHF-verkossa jatkuu toistaiseksi. Jakelun jatkosta kerrotaan erikseen. Vapaasti vastaanotettavien MTV3 HD- ja TV5 HD -kanavien jakelu VHF-verkossa päättyy tämän vuoden lopussa.

Myös VHF Pro -asentajaverkoston toiminta loppuu. DNA:n osastopäällikkö Olli Knuuttila kiittää verkoston jäseniä kuluneista vuosista.

– Omasta puolestani ja DNA:n puolesta kiitän koko erinomaista VHF Pro -urakoitsijajoukkoa lämpimästi. Olette tehneet merkittävää työtä uuden ajan televisiopalvelujen tuomiseksi Suomen antennitalouksiin ja viette kehitystä jälleen eteenpäin kohti 5G-aikaa. On tärkeää, että antenniurakoitsijoilla on vahva 4G- ja 5G-osaaminen. Toivomme, että tarjoamistamme 4G- ja 5G-koulutuksista on hyötyä myös jatkossa – näitä asennuksiahan tarvitaan yhä enenevässä määrin, ja urakoitsijoille tämä on tulevaisuuden liiketoimintaa jo nyt, Knuuttila sanoo.


 

28.10.2019