Antennialan tekniikkapäivässä ja SANTin syysinfossa runsaasti osallistujia

Jorma Harle Traficomista kertoo M65:n kehitysteemoista.

Koronatilanteesta huolimatta tilaisuudet keräsivät runsaasti osallistujia. Tekniikkapäiville osallistui 68 ja syysinfoon 38 henkilöä. Keskustelu laitetoimittajien pöytien äärellä kävi vilkkaana ja tutut vaihtoivat kuulumisiaan pitkän hiljaisen jakson jälkeen.

Syysinfossa Tero Hopponen Orbikselta kertoi DAS-järjestelmistä ja Ville Reinikainen Sähköinfosta avasi optisten kaapeleiden kehityssuuntia. Tämän jälkeen keskusteltiin siitä, mihin suuntiin urakoitsijoiden kannattaisi bisnestään laajentaa. Tähän liittyvät kirjaukset ja syysinfon esitykset löytyvät sivuston jäsenosiosta. 

Antennialan tekniikkapäivän aluksi Jorma Harle Traficomista kertoi M65 kehitysteemoista. Tämän jälkeen käytiin tiukkaa paneelikeskustelua siitä, millä tavalla sisäverkkojen laatua saataisiin paremmaksi. Panelistit ja yleisö esittivät monia hyviä ehdotuksia.

Operaattoreiden näkemyksiä sisäverkkojen, AntenniTV:n, langattoman laajakaistan ja privaattiverkkojen kehityksestä esittelivät Digitan, Elisan ja Telian edustajat. Laitetoimittajat kertoivat antenniasioista ja päivän lopuksi paneuduttiin televisioiden kehitykseen ja tuulivoimalahäiriöiden poistamiseen. Vaikutti siltä, että tapahtuma oli osallistujille sekä virkistävä että hyödyllinen.

Vuonna 2022 tekniikkapäivä järjestetään 3.11. - tosin tapahtumalla on silloin uusi nimi.

11.11.2021