Yhteisantennit

Kiinteistön yhteisantennijärjestelmä tuo nykyaikaiset TV-palvelut kaikille taloyhtiön asukkaille yhteisellä antennilla tai kiinteistön kaapeli-tv -liittymän kautta.

Ylä-Karjalan Sähkö Oy:n sähköteknikko Kyösti Torvinen ja asennuspäällikkö, diplomi-insinööri Mikko Valjus

Ylä-Karjalan Sähkö Oy:n sähköteknikko Kyösti Torvinen ja asennuspäällikkö, diplomi-insinööri Mikko Valjus säätivät pohjoiskarjalaisen taloyhtiön yhteisantennijärjestelmän keskusvahvistimen taajuudet kohdilleen antenniverkon taajuusmuutoksen jälkeen.

 
Kiinteistön yhteisantennijärjestelmä muodostuu kolmesta osasta:

  • antenniverkko

  • päävahvistin

  • antennit ja mastorakenteet tai liitäntä kaapeli-tv-verkkoon.

Antenniverkon suorituskyky riippuu verkon topologiasta ja taajuusalueesta. Tähti 1000 -verkko soveltuu antennilla vastaanotettavien maanpäällisen verkon tv-palvelujen jakelujärjestelmäksi sekä kaapeli-tv-verkon palvelujen välittämiseen.

Vanhoissa taloyhtiöissä on edelleen käytössä ketjumaisia antenni-järjestelmiä, joiden uusiminen tähti 1000 -verkoksi on suositeltavaa esimerkiksi putkiremontin yhteydessä. Yhteisantennijärjestelmien asennukseen ja ylläpitoon ovat erikoistuneet antenniurakoitsijat, joiden yhteystiedot löytyvät Yrityshausta.

 

Lisätietoja yhteisantennijärjestelmistä ja niiden huollosta ja kunnossapidosta löydät Asuinkiinteistön tietoliikenneverkon uudistaminen -oppaasta (pdf-tiedosto).