Pientaloantennit
Suomen vaihtelevat vuodenajat ja sääolosuhteet asettavat antennille omat vaatimuksensa. Hyvälaatuinen antenni ja sen tarkasti tutkittu sijoituspaikka ratkaisevat antennijärjestelmästä saatavan kuvan laadun.
Televisiolähetysten vastaanotossa käytetään ylempänä näkyviä UHF-antenneja ja vielä muutamia vuosia sitten alempana olevia VHF-antenneja. Kuvassa Lohjan Antennipalvelun Tero Silander tarkastamassa antennin suuntausta.
Antenni vastaanottaa lähetysasemalta tulevan radiosignaalin ja johtaa sen antennikaapeliin. Ammattitaitoinen antenniurakoitsija pystyy mittalaittein selvittämään parhaan antennipaikan, vastaanottosuunnan ja sen, mitä antennilaitteistolta edellytetään. Antennilaitteiden asentamista itse ei suositella.
Digita Oy lähettää tv-kanavia UHF-taajuuksilla kanavanipuissa A, B, C, D, E ja F. UHF-vastaanottoon tarvitaan UHF-antenni. Kaikki kanavaniput eivät näy kaikkialla Suomessa. Tiedot eri kanavanippujen sisällöistä, taajuuksista ja lähetysasemista löydät Digitan verkkosivustolta (https://www.digita.fi/antennitv).
Oikeiden ja oikein asennettujen antennien lisäksi vastaanottoon tarvitaan DVB-T2-kykyinen vastaanotin. Vastaanottimeksi kannattaa valita Antenna Ready HD -hyväksytty laite.
Lisätietoa pientalon antennijärjestelmän toteutuksesta löydät SANT:n Pientalon antennioppaasta.