Varmista television ja sisäverkon ajanmukaisuus

Antenni-tv:n HD-lähetysten vastaanottoon soveltuvan televisiovastaanottimen tai -sovittimen tunnistaa Antenna Ready HD-logosta.

Häiriötön teräväpiirtokuva antaa parhaan katselunautinnon ja internet-yhteyden kautta katselukokemus laajenee.

HD (High Definition) eli teräväpiirtokuva on tällä hetkellä tv-vastaanoton normaali laatutaso. Heikompilaatuiset SD-lähetykset (Standard Definition) lopetetaan lähitulevaisuudessa.

Teräväpiirtotelevisiopalveluja on saatavissa maanpäällisen antenni-tv-verkon, kaapeli-tv-verkkojen, satelliittien ja IPTV-palveluiden kautta. HD-ohjelmia on tarjolla myös lukuisissa internetin suoratoistopalveluissa. Näiltä sivuilta löydät lisätietoja kaikista vastaanottotavoista.

Laadukkaaseen tv-katseluun tarvitaan riittävän moderni vastaanotin. Kannattaa varmistaa, että televisio löytyy testatutlaitteet.fi -sivuston listoilta. Maksu-tv-palveluita varten tarvitset kortin salauksen purkua varten. Ohjeet palveluiden käyttöönottoon ja kortin linkittämiseen televisiovastaanottimen kanssa saat valitsemaltasi maksu-tv-operaattorilta. Kannattaa myös varmistaa, että televisio on nk. äly-tv, jolloin sen kautta voi käyttää internetin sisältöpalveluita.

Hybridi-tv-palvelut tarkoittavat tv-kanaviin tiivisti linkitettyjä lisäpalveluita. Kyseessä voi olla esimerkiksi ohjelmaan liittyvä äänestys tai internetin kautta välitettävä tv-kanava, joka käynnistyy tavanomaisen kanavanumeron takaa. Hybridi-tv-palveluita varten on varmistettava, että televisiossa on HbbTV-ominaisuus (vähintään versio 1.5). Kannattaa myös huomioida, että palvelut eivät ole saatavissa kaikissa kaapeli-tv-verkoissa.

Vastaanottimen ajanmukaisuuden lisäksi on huolehdittava siitä, että kiinteistön sisäverkot ovat kunnossa. Toimiva sisäverkko varmistaa sekä tv- että erilaisten laajakaistan kautta tarjottavien palveluiden laadun. Erityisesti monen huoneiston yhteisantenniverkkoja on päivitettävä silloin, kun television lähetysverkoissa tapahtuu muutoksia. Päivitykset on hyvä hoitaa yhteistyössä asiantuntevan antenniurakoitsijan kanssa.


VHF-antennit kannattaa poistaa

DNA:n VHF-lähetysten loputtua maaliskuussa 2020 VHF-antennista ei ole enää hyötyä tv-vastaanotossa. VHF-antennit kannattaa poistaa antennijärjestelmistä.


Lisätietoja pientalon HD-antennivastaanotosta.

Lisätietoa taloyhtiön HD-antennivastaanotosta.