Ongelmia tv-vastaanotossa?

Jos televisiokuvassa on häiriöitä tai kuva ei näy lainkaan, voi vika johtua digisovittimesta, kytkennöistä, antennijärjestelmästä, antennista, antenninsuuntauksesta tai vastaanotto-olosuhteista. Jos ongelma liittyy antenniin tai antennijärjestelmään, ota yhteyttä paikalliseen antenniurakoitsijaan.


Mikäli kuva palikoituu tai pysähtelee, ääni pätkii tai osa kanavista häviää, vika johtuu todennäköisimmin liian heikosta antennisignaalista. Koska signaaliin vaikuttavat esimerkiksi maaston muodot ja sääolojen vaihtelu, ongelma voi ilmetä vuodenajan vaihtuessa.


Tarkista ensiksi itse, että perusasiat ovat kunnossa


  • Varmista, että digisovittimen kytkennät televisioon ja antennirasiaan ovat oikein ja että kaikki laitteet on kytketty sähköpistokkeeseen.

  • Varmista, että television ja digisovittimen liittimet ja liitosjohdot ovat ehjät.

  • Varmista, että talosi antenni ja antennijärjestelmä ovat kunnossa ja kattavat UHF-alueen kanavat. Antennin tulee olla suunnattu kohti lähintä tv-asemaa tai täytelähetinasemaa ja antennin tulee olla riittävän korkealla. Lähimmän tv-aseman tai täytelähetinaseman sijainnin voi varmistaa Digitan Karttapalvelusta.

  • Varmista, että digisovittimeen tulevan signaalin taso on kaikilla kanavanipuilla vähintään 80 % tai värinä ilmoitettuna vihreällä.

 

Tv-vastaanotto edellyttää kunnollista antennijärjestelmää sekä oikeanlaista ja oikein suunnattua vastaanottoantennia. Antenniin ja antennijärjestelmään liittyvissä ongelmissa, ota yhteyttä paikalliseen antenniurakoitsijaan. Antenniurakoitsijalta voi pyytää suuntaa-antavaa hinta-arviota kunnostustoimenpiteistä. Tarvittaessa suositellaan sopimista antenniurakoitsijan käynnistä asennuspaikalle, mahdollisesta mittauksesta ja tarvittavista toimenpiteistä.

 

Paikalliset antenniurakoitsijat tuntevat yleensä erittäin hyvin oman alueensa lähetysolosuhteet, mutta näkyvyyteen liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä myös Digita Infon maksulliseen puhelinpalveluun (020 411 7676) tai sähköpostilla info@digita.fi. Mikäli antenniurakoitsijalla on perusteltu syy uskoa, ettei kunnollista digi-tv-kuvaa saada vastaanotetuksi, tulee kohteesta tehdä katvealueilmoitus Digitalle. Digita arvioi vastaanottotilanteen selvitysten perusteella ja antaa ehdotuksen katvealueilmoituksen tekijälle tv-vastaanoton toteuttamisesta.

 

Digisovittimien ja -vastaanottimien ongelmatilanteissa ja laitteiden perusasennuksiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä laitteen myyjään, laitevalmistajaan ja/tai maahantuojaan.