Yhteisantennijärjestelmä

Yhteisantennijärjestelmä välittää radio-, tv- ja kaapelilaajakaista- palvelut huoneistoihin.

Taloverkon osakomponentit. Kkuva ST-käsikirja 12, Antennijärjestelmät.Tähtimuotoisissa taloverkoissa kotijakamot on liitetty erillisillä nousukaapeleilla yhteiseen tähtipisteeseen. Tähtipiste ja vahvistin sijoitetaan talojakamoon. Suurissa kiinteistöissä voi olla erillisiä kerros- ja alijakamoita. 

Antennivastaanotossa järjestelmän päävahvistimessa on oltava kanavanippuryhmäkohtaiset tasonsäädöt. Kaapeli-tv-verkkoon liityttäessä tai järjestelmän muissa osissa voidaan käyttää yksinkertaista laajakaistaista vahvistinta.


Nousukaapelointi

Nousukaapeloinnilla yhdistetään rakennuksen yhteinen talo- tai alijakamo verkon seuraaviin osiin eli kotijakamoon tai mahdolliseen kerrosjakamoon.

Vanhoissa ketjumuotoisissa taloverkoissa samaan kaapeliin on kytketty peräkkäin useiden huoneistojen antennirasiat

 

Kotikaapelointi

Kotikaapelointi yhdistää kotijakamon antennirasioihin. Antennirasiat liitetään erillisillä kaapeleilla tähtipisteeseen, joka sijaitsee huoneiston kotijakamossa. On suositeltavaa, että antennirasioita asennetaan jokaiseen asuinhuoneeseen, myös keittiöön.

Ketjumuotoisissa taloverkoissa ei ole erillistä kotikaapelointia, koska huoneistoissa on useimmiten vain yksi antennirasia, joka on kytketty usean asunnon yhteiseen kaapeliin.

Lisätietoja Asuinkiinteistön tietoliikenneverkon uudistaminen -oppaasta (pdf-tiedosto).