Matkaviestinverkon kuuluvuuden parantaminen

Kännykän kuuluvuutta ja mobiililaajakaistan toimivuutta kotona voi parantaa merkittävästi lisäantennin avulla.

 

Suomen KTV-palvelu oy:n Kari JohanssonAntennialan tekniikkapäivillä Hämeenlinnan Aulangolla mobiililaajakaistan sisätilapeittoa parantavia antenniratkaisuja esitelleen Suomen KTV-palvelu Oy:n Kari Johanssonin mukaan puheluiden kuuluvuutta ei ole luvallista vahvistaa, mutta mobiililaajakaistan vastaanotto-olosuhteita saa - ja voi helposti - parantaa suuntaavan antennin avulla.
 

Kännykän kuuluvuuteen ja mobiililaajakaistan toimivuuteen on helppoja parannusratkaisuja. Joskus riittää jo se, että kännykkää käytetään siellä, missä kuuluvuus on paras, yleensä lähellä ikkunaa. Laajakaistan saa puolestaan toimimaan paremmin, kun hankkii kotiin mobiilireitittimen ja sijoittaa sen lähelle ikkunaa. Mobiilireitittimen avulla kotiin saa langattoman laajakaistaverkon.
 

EkoAntennin Esko NenonenSiilinjärveläisen EkoAntenni Oy:n Esko Nenosen mukaan etätöiden suosion lisääntyminen on lisännyt valtavasti mobiiliverkon toimivuutta parantavien ulkoantennien kysyntää. Erityisesti maaseudulla eri operaattoreiden tukiasemien kuuluvuudessa voi olla suuria paikallisia eroja, mitkä selviävät antennialan ammattilaisten käyttämillä mittalaiteilla.

Erillinen sisäantenni parantaa verkon toimintaa usein varsin rajallisesti ja verkosta saatavat datanopeudet jäävät vaatimattomiksi. Tällöin kannattaa hankkia ulkoantenni, joka asennetaan yleensä talon katolle tai ulkoseinälle. Ulkoantenni yhdistetään antennikaapelilla mobiilireitittimeen. Ulkoantennin asennuksessa kannattaa käyttää ammattilaista. Ulkoantenniasennuksia tekevät SANT ry:n urakoitsijat löydät asiantuntijahausta.

Neuvoja ja opastusta kuuluvuuden parantamiseen saa antenniurakoitsijoilta, Viestintävirastolta ja matkapuhelinoperaattoreilta. Operaattorit antavat tietoa matkapuhelinverkon peitosta ja auttavat laitehankinnoissa.

Viestintävirasto neuvoo ja opastaa puhelin- tai laajakaistaliittymiin liittyvissä ongelmatilanteissa.
 

 

Viestintäviraston ohje matkapuhelimen kuuluvuuden ja mobiililaajakaistan toimivuuden parantamiseksi