HD-palvelut taloyhtiössä

Mikäli antenniverkon uudistuksen kustannukset ovat kohtuullisia, voidaan HD-palvelujen vastaanottovalmiuden päivittamiseksi tarpeelliset toimenpiteet päättää tavallisella enemmistöpäätöksella taloyhtiön yhtiökokouksessa.

 

Antenniasennusalalla jo 40 vuoden ajan toimineen Joensuun Telemaailma Oy:n (www.telemaailma.com) elektroniikka-insinööri Markku Lonkainen tarkasti paikallisen taloyhtiön päävahvistimen säädöt. Kaikki kunnossa.

Jatkossa HD-lähetykset yleistyvät ja perinteisten digitv­ -lähetysten osuus pienenee, joten asunto-osakeyhtiöissä joudutaan enenevässä määrin pohtimaan, miten asukkaat voivat käyttää HDTV-palveluja. Kiinteistöliiton jo vuosia sitten antamassa kannanotossa todetaan, että teraväpiirto on tänä päivänä tavanomaista vaatimus- ja asumistasoa.

Kohtuullisin kustannuksin on tehtävissä digikunnostetun antenniverkon päävahvistimen HD-kanavasäädöt ja yksittäisten kanavanippujen lisäys sekä antennien uudistus tai uudelleensuuntaus.

Joissain tapauksissa vanha päävahvistin ei ole enää päivitettävissä kattavaan HD-vastaanottoon, joten päävahvistimen uudistus tulee tarpeelliseksi.