HD koelähetyksiä maanpäällisessä tv-verkossa

Pääkaupunkiseudun kotitalouksissa, joissa tv-palvelut vastaanotetaan antennilla, on mahdollisuus nähdä YLEn tarjoamat teräväpiirtolähetykset Pekingin olympialaisista.

Kyseessä on koelähetys, jossa Digita välittää teräväpiirtolähetykset (HD) salaamattomana Espoon lähettimen kautta. Pekingin olympialähetykset alkavat 8. elokuuta 2008 ja ne kestävät kaksi viikkoa. "Tämän kokeilun kautta varmistamme, että myös antenni-tv-verkko on valmis teräväpiirtolähetyksiin nopeasti", sanoo Digitan liiketoimintajohtaja Timo Kiiskinen.

HD-vastaanotto koelähetyksen aikana vaatii integroidun vastaanottimen tai digisovittimen, joka tukee HD-lähetysten teknisiä vaatimuksia. Tavallisella digilaitteella katselu ei onnistu. HD-lähetysten vastaanottoon tarvitaan VHF-antenni, jonka vahvistus on tyypillisesti 7-13 dB. Koelähetykset lähetetään kanavalla 8. HD-kokeilu kattaa pääkaupunkiseudun laajasti mm. seuraavien paikkakuntien alueilla: Espoo, Helsinki, Inkoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Nurmijärvi, Siuntio, Tuusula, Vantaa ja Vihti.  Näkyvyysaluekartat julkaistaan myöhemmin mm. www.digitv.fi -verkkopalvelussa.

16.6.2008