Kotitalousvähennys laajenee koskemaan antenniasennuksia

Kotitalousvähennys laajenee vuoden 2009 alusta alkaen koskemaan myös tieto- ja viestintätekniikkatöitä, kuten antenni- ja digilaiteasennuksia.

Kuva: Antti Kallionmäki

Kotona tai vapaa-ajan asunnolla teetetyn perusparannustyön kustannuksista voi saada kotitalousvähennyksen, jonka voi osittain vähentää verosta. Puolisoista kumpikin voi vähentää 60% yritykseltä ostetun työn kustannuksesta tai 30% kotitalouden palkkaaman työntekijän palkasta ja palkan sivukulut. Omavastuu on 100 euroa. Vuoden 2009 alusta alkaen enimmäisvähennys nousee 2300 eurosta 3000 euroon ja kunnossapitotyön ja hoivatyön erottelu poistetaan. Yrityksen tulee kuulua ennakonperintärekisteriin laskun maksupäivänä.

Kotitalousvähennys laajenee vuoden 2009 alusta alkaen käsittämään myös tieto- ja viestintätekniikkaasennukset niin, että vähennykseen oikeuttavaa työtä olisi esimerkiksi tv-antennin ja digilaitteiden asennus ja ylläpito. Vähennys koskee myös verovelvollisen puolison tai edesmenneen puolison vanhempien käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa tehtäviä töitä. Vähennystä ei myönnetä yrityksille eikä myöskään asunto-osakeyhtiöille eikä omalle tai samassa taloudessa asuvan työlle.

 

4.9.2008