HD ja antennialan monipuolistuminen esillä Antennialan tekniikkapäivässä

Antennialan tekniikkapäivä kokosi alan osaajat ja päättäjät jälleen yhteen. Tämänvuotisena teemana olivat teräväpiirto-tv sekä antennialan monipuolistuminen. Tilaisuus järjestettiin 13.11.2008 Aulangolla Hämeenlinnassa.

 

HD-koelähetykset voivat alkaa jo ensi vuonna

Liikenne- ja viestintäministeriön neuvotteleva virkamies Mirka Järnefelt kertoi puheenvuorossaan heinäkuussa voimaan astuneesta taajuusasetuksesta. Siinä HD-lähetyksiin on osoitettu kaksi maanlaajuista kanavanippua VHF-alueelta sekä yksi pääkaupunkiseudun kattava nippu UHF-alueelta.

 

Digita testasi viime kesänä olympiakisalähetyksillä maanpäällistä HD-lähetystä pääkaupunkiseudulla. Digitan liiketoimintajohtaja Timo Kiiskinen kertoi testien yhteydessä toteutetusta kuluttajatutkimuksesta, jossa selvitettiin kuluttajien odotuksia ja kokemuksia HD-tekniikasta. Tutkimuksen mukaan yli 80% tutkimukseen osallistuneista haluaisi jatkossa nähdä kaikki lähetykset teräväpiirtona.

 

Toimilupien hakeminen koelähetyksiä varten on juuri alkanut ja ensimmäiset lähetykset alkavat mahdollisesti jo 2009 syksyllä. Ministeriössä aiotaankin kiinnittää erityistä huomiota kuluttajien valmiuksiin ja haluihin ottaa käyttöön HD-vastaanottimia. Koelähetystoimiluvat olevat voimassa aina vuoden 2016 loppuun. Tänä aikana on tarkoitus kerätä kokemuksia lähetys- ja pakkaustekniikoista sitovan päätöksen pohjaksi.

 

Digita tiivistää yhteistyötä urakoitsijoiden kanssa

 

Digitan kehityspäällikkö Teppo Ahonen kertoi urakoitsijoille uudesta DigitaPro-verkostosta. Digita tarjoaa siihen liittyville urakoitsijoille entistä tiiviimpää yhteistyötä muun muassa koulutuksen, markkinoinnin ja tiedotuksen osalta.

 

Kumppaniverkoston tavoitteena on tehdä antenni-tv entistä houkuttelevammaksi kuluttajalle. Jäsenyys on ilmainen, mutta vaatii urakoitsijalta SETI-telepätevyyden (AT tai A) .

 

Tilaisuuden luentoalustukset löytyvät SANT:n jäsensivuilta kohdasta Luentomateriaalit

 

20.11.2008