YLE Teema ja Urheilukanava uusille kanavapaikoille

Digivastaanottimeen tehtävä kanavahaku uudelleen.

YLE Teeman ja Urheilukanavan kanavapaikat vaihtuivat 2.2.2009. YLE Teeman uusi kanavapaikka on 7 ja Urheilukanavan kanavapaikka on 9. Kanavamuutos tehtiin sekä antenniverkossa sekä kaapeliverkossa. Muutoksen tekninen toteutus antenniverkossa onnistui Digita Oy:n mukaan hyvin ja suunniteltu katkos lähetyksissä jäi ennakoitua lyhyemmäksi.

Jotta tv-katsoja saa uudet kanavapaikat näkyviin, on digivastaanottimissa tehtävä kanavahaku uudelleen. Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Jotkut vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä. Ohjeet kanavien viritykseen löytyvät laitteen käyttöoppaasta.

Ongelmatilanteissa loppuasiakkaan tulisi ensisijaisesti ottaa yhteyttä laitteen myyjään. Ongelmatilanteissa kuluttajaa palvelevat myös laitemyyjät, valmistajat sekä maahantuojat. DigiTV Info -puhelinpalvelu palvelee antennitalouksia numerossa 020 411 7666. Palvelu on avoinna klo 12.00-22.00, myös viikonloppuna. Puhelun hinta on lankapuhelimesta 8,21 senttiä puhelulta sekä 5,9 senttiä minuutilta ja matkapuhelimesta 8,21 senttiä puhelulta sekä 16,9 senttiä minuutilta. Palvelua annetaan 2.-15. helmikuuta välisenä aikana.

Kaapelitalouksia palvelee oma operaattorien asiakaspalvelu.

 

3.2.2009