Kotitalouksien antennivalmiudet hyvät HD-vastaanottoon

DigitaPRO -antenniasennus-liikkeille tehdyn kyselyn mukaan antennitalouksien valmius ottaa vastaan teräväpiirtolähetyksiä on kohtuullisen hyvä. Kysely tehtiin kesäkuun alussa 2009.

Kyselyyn osallistui yhteensä 49 antenniasennusyritystä eri puolilta Suomea. Kyselyn yhteenvedon mukaan monissa antennitalouksissa on nykyisen UHF-antennin lisäksi HD-vastaanottoon tarvittava VHF-antenni. Maanpäällisen verkon HD-lähetyksille, joiden odotetaan käynnistyvän noin vuoden sisällä, on varattu kaksi kanavanippua VHF-taajuusalueelta. Kyselytulosten mukaan pientalojen antenneista on laajakaistaisia logperiodisia tai yhdistelmäantenneja noin 40 prosenttia. HD-kelpoisia erillisantenneja löytyy lähes 30 prosentista antennipientaloja.

"Kaiken kaikkiaan kysely osoitti, että kotitalouksien valmiudet ovat kohtuullisen hyvät. HD-siirtymää tämä tietenkin yksinkertaistaa, koska edellä olevan tutkimuksen mukaan suuressa osassa talouksista vastaanottovalmiudet ovat olemassa" korostaa Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry:n puheenjohtaja Martti Kemppi. (lähde: SANT ry:n ja Digita Oy:n lehdistötiedote 10.6.2009)

 

 

11.6.2009