Anvian HD-testit käynnistyvät

Anvian HD-lähetyksiä vastaanotetaan UHF-antennilla, joka on suunnattava Digitan lähetysasemaan. Ensimmäiset kaupalliset lähetykset käynnistyvät Espoon lähetinasemalta alkuvuodesta 2011. (kuva: A.Kalliomäki)

Anvin HD-testilähetykset käynnistyvät Digitan Espoon radio- ja tv -asemalla 22.11.2010. Testilähetyksillä valmistaudutaan helmikuussa 2011 käynnistyviin varsinaisiin HD-lähetyksiin.

Valtioneuvosto myönsi keväällä 2010 Anvialle kaksi verkkotoimilupaa televisiotoimintaan maanpäällisessä verkossa. Kanavanipun F toimilupa on valtakunnallinen ja kanavanipun G (HD3) näkyvyysalue on eteläinen Suomi. Kummassakin kanavanipussa voidaan lähettää sekä teräväpiirtokanavia (HD) että nykyisiä standardi digi-tv-kanavia (SD). Lähetyksissä käytetään DVB-T2 -standardia ja MPEG4-pakkaustekniikkaa. Anvia hyödyntää verkkotoiminnassaan Digitan antenni-tv-lähetysasemia.

Testilähetykset käynnistetään Anvian hallinnoimissa F- ja G -kanavanipuissa kanavilla 52 ja 24. Testilähetykset saattavat aiheuttaa häiriöitä Digitan lähettämiin tv-palveluihin joissakin antenni-tv-kiinteistöissä lähinnä Espoon lähetinaseman eteläpuolella. DigitaPRO-asentajia on ohjeistettu häiriötapausten osalta. Antenniurakoitsijoille lisätietoja DiigitaPRO:sta DigiTV-sivustolta.

Ongelmista ja häiriöistä voi ilmoittaa Digitan internet-sivustolla olevalla häiriöilmoituslomakkeella.

 

16.11.2010