YLE käynnisti HD-lähetykset

Ylen teräväpiirtokanava YLE HD on aloittanut lähetykset. Kanavalla lähetetään ensimmäisten kahden viikon aikana samaa ohjelmaa kuin TV2:lla kello 17 - 23. Kanava on katsojille maksuton.

Yle aloitti teräväpiirtolähetykset uudella YLE HD -kanavalla 2.5.2011. YLE on sopinut maanpäällisen verkon jakelusta TDF Entertainment Oy:n kanssa (TV Viihde). YLE HD näkyy kanavanipussa F. Kanavan näkyvyysalue kattaa tällä hetkellä noin 60 prosenttia väestöstä (Espoon, Eurajoen, Jyväskylän, Lahden, Oulun, Tampereen ja Turun lähetinalueet). Lisätietoja lähettimien peittoalueesta osoitteesta www.digitv.fi.

Antenniverkossa kanavan vastaanottamiseen tarvitaan Antenna HD Ready -merkitty vastaanotin sekä ohjelmakortti, jonka voi tilata maksutta TV Viihteen asiakaspalvelusta. Ohjelmakortista ei peritä normaalia kolmen euron korttimaksua, jos sillä halutaan katsoa vain YLE HD:tä. Jos kortilla haluaa katsoa muitakin HD-kanavia, kuten MTV3 HD:tä ja Nelonen HD:tä, se on maksullinen, kerrotaan TV Viihteen tiedotteessa.

Ensimmäiset kaksi viikkoa Ylen teräväpiirtokanava näyttää ainoastaan TV2:n ohjelmistoa. Viikot huipentuvat Eurovision laulukilpailujen finaaliin lauantaina 14.5. ja jääkiekon MM-kisojen finaaliin sunnuntaina 15.5. Sen jälkeen YLE HD lähettää arkisin TV2:n ja viikonloppuisin TV1:n ohjelmaa. Teräväpiirtokanavan ohjelma-aika alkaa päivittäin kello 17 ja päättyy noin kello 23. TV Viihde jakelee kanavan vuoden 2016 loppuun asti. (lähde YLE:n tiedote 2.5.2011)

 

 

4.5.2011