YLE HD maksutta DNA:n verkossa

YLE HD -lähetykset käynnistyvät DNA:n antenni-tv-verkossa 26.8.2011. YLE HD -lähetys välitetään maksutta ja salaamattomana.

Yleisradio ja DNA ovat sopineet teräväpiirtokanava YLE HD:n jakelusta maanpäällisessä verkossa. Kanava näkyy 26.8.2011 alkaen DNA:n verkossa VHF-taajuusalueella kanavapaikalla 22. Jakelusopimus on voimassa vuoteen 2016 saakka. YLE HD:n katseluun tarvitaan Antenna HD Ready -merkitty vastaanotin. Lisäksi DNA:n verkossa lähetysten vastaanottamiseen tarvitaan VHF-antenni, joka suunnataan DNA:n lähetinasemaan.

Yle aloitti teräväpiirtolähetykset YLE HD -kanavalla toukokuussa 2011. Kanavalla lähetetään arkisin YLE TV2:n ja viikonloppuisin YLE TV1:n ohjelmistoa. Ensimmäinen sopimus kanavan jakelusta antenniverkossa tehtiin palveluoperaattori TV Viihteen kanssa. Ylen HD-kanava on tv:n katsojille ilmainen palvelu, joka on samoin ehdoin kaikkien jakeluoperaattorien saatavilla. Kanava on siirtovelvoitteen piirissä eli ns. must carry -kanava, joten se näkyy myös kaapeli-tv-verkossa.


(lähde: YLE:N tiedote 22.8.2011, http://avoinyle.fi/www/fi/tiedotteet/index.php?we_objectID=402)

 

26.8.2011