Pientalon antenniopas päivitetty 6/2012

Pientalon antennioppaaseeen on päivitetty kanavatiedot sekä ohjeistettu tarkemmin vahvistimen valintaa (6/2012)

Teräväpiirtolähetykset ovat käynnistyneet maanpäällisessä verkossa todenteolla VHF-kanavilla DNA:n toimesta. Digita käynnistelee HD-lähetyksiä UHF-taajuudella toimivassa D-kanavanipussa, joka on tarkoitettu ensisijaisesti mobiili-tv:lle, mutta katsottavissa myös tavallisella Antenna Ready HD-vastaanottimella. Anvian kanavaniput F ja G ovat toistaiseksi ilman ohjelmatarjontaa. Päivitetty Pientalon antenniopas ohjeistaa rakentajaa ja remontoijaa HD-aikaan.

Teräväpiirtolähetyksiä (HD) on katsottavissa DNA Oy:n VHF-verkossa Etelä- ja Keski-Suomen taajama-alueilla. Myös Digita Oy on käynnistänyt koelähetykset UHF-taajuudella toimivassa D-kanavanipussa, tosin ohjelmatarjonta on alkuvaiheessa vähäistä. Anvia Oyj:n kanavanipuissa F ja G ei ole toistaiseksi ohjelmatarjontaa, kun TV Viihde lopetti keväällä toimintansa. HD-lähetysten uskotaan yleistyvän lähivuosina ja vakiinnuttavan asemansa. HD-palvelut eivät syrjäytä perinteisiä digi-tv-palveluja vielä vähään aikaan, joten digi-tv-palvelujen vastaanotto-ongelmat kannattaa korjata kuntoon.

Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry on julkaisut päivitysversion Pientalon antennioppaasta (6/2011, 11/2011 sekä 6/2012). Oppaaseen on päivitetty mm. kanavatarjonta sekä ohjeistettu tarkemmin antenniverkon vahvistimen valintaa. Oppaasta löytyy ohjeita pientalon antennijärjestelmän suunnitteluun ja toteutukseen sekä tv-palvelujen hankintaan. Opas on tarkoitettu etenkin pientalojen rakentajille ja remontoijille ja niille jotka suunnittelevat antennijärjestelmän uudistusta HD-aikaan.

 

Opas on julkaistu SANT:n nettisivujen Pientaloantennit-osiossa.Siirry sivun alkuun

1.6.2012