SANTin jäsenet vierailivat Anga Cable -messuilla

Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry järjesti jäsenmatkan Kölnissä 12.-14.6.2012 pidetyille Anga Cable antenni- ja kaapelitelevisiomessuille.

Telesten osasto

Kaarinassa reilut 300 henkeä työllistävä ja myös Saksassa toimiva Teleste oli edustettuna messuilla suurella ja näyttävällä osastolla.

SANTin jäsenmatkalle messuille lähti mukaan kahdeksan henkeä. Monilla aikaisemmilla matkoilla osallistujia on ollut selvästi enemmänkin, mutta tällä kertaa matkan ajankohta ja kaksipäiväisen matkan suhteellisen tiukka aikataulu verottivat hieman osallistujamäärää. Matkalle lähtijät pitivät reissua kuitenkin antoisana ja onnistuneena.

Salausjärjestelmä Conaxilla oli messuilla oma osasto Kölnissä vuosittain järjestettävät Anga Cable -messut ovat kasvaneet antenni- ja kaapelitelevisioalan suurimmaksi ammattitapahtumaksi Euroopassa. Tänä vuonna messuilla vieraili yhteensä noin 16 000 kävijää.

Messut järjestävän Saksan Kaapelioperaattoreiden yhdistyksen (Verband Deutscher Kabelnetzbetreiber ANGA) puheenjohtaja Thomas Braunin mukaan tänä vuonna messuilla haluttiin nostaa esille erityisesti IP- ja Smart-televisiota, hybridiverkkoja ja videoiden tilauspalveluita (Video on Demand) erilaisten IP-pohjaisten ratkaisujen kasvattaessa jatkuvasti kysyntäänsä.

Matti Susi Messuilla SANTilaiset oli kutsuttu etukäteen vieraiksi Telesten, Televesin ja KWS:n osastoille, missä isäntinä toimivat Teleste, Anvia TV ja Laatuantenni Oy.

Telesten osastolla tuotepäällikkö Matti Susi kertoi SANTilaisille kaapeli- ja tietoliikenneverkon hallintajärjestelmistä, mitkä mahdollistavat verkon entistä monipuolisemman etähallinnan.

- Laitteiston asetusten muuttaminen onnistuu toimistolta satojen kilometrien päässä itse laitteista. Laitteet mittaavat myös meno- ja paluusuunnan signaalin. Varsinkin paluusuunnan häiriöitä on kiinnostavaa seurata, Susi kertoi.

Ramón Bermúdez de Castro Álvarez ja Paul Bergman Televesin Ramón Bermúdez de Castro Álvarez ja Anvia TV:n avainasiakaspäällikkö Paul Bergman uskovat, että messuilla näyttävästi esillä olleet internetpohjaiset televisiolähetykset ja älytelevisiot tulevat yleistymään lähitulevaisuudessa niin Espanjassa kuin Suomessakin. Anviassa uskotaan varsinkin perinteiset televisiolähetykset ja IP-verkot yhdistäviin HbbTV-hybriditekniikoihin.

- Kaupoissa jo myytävät Smart-TV:t yhdistävät perinteisen ja nettitelevision parhaat puolet kuluttajaystävällisellä tavalla. Me olemme jo valmiina tulevaisuuteen, Bergman sanoi.

Messujen yli 400 näytteilleasettajan joukossa oli niin suuria kanavaoperaattoreita ja digiboksivalmistajia kuin mittalaitteiden ja erilaisten antennien valmistajia ja maahantuojia. Bergmanin mukaan hänen huomionsa kiinnittyi erityisesti valokuituratkaisujen monipuoliseen tarjontaan.

Martti Kemppi ja Ilkka Jutila - Kuidut ovat tulossa entistäkin enemmän televisiojakelun puolelle. Myös jakelutekniikat kehittyvät jatkuvasti entistä monipuolisemmiksi ja aktiivisemmiksi.

Paluumatkalla SANTin puheenjohtaja Martti Kemppi ja Pirkanmaalla toimivan Teletaito Ky:n Ilkka Jutila kehuivat reissua hyödylliseksi ja mielenkiintoiseksi kokemukseksi.

 

Teksti ja kuvat Mikko Arvinen

 

15.7.2012