Antenniasentajien peruskoulutus käyntiin

Kuvassa vasemmalta SANT ry:n tj Tauno Hovatta, KSAO:n koulutussuunnittelija Mauri Moilanen, rehtori Timo Olli ja aikuiskoulutuspäällikkö Marja Sarante sekä yrittäjä Aapo Vesala Telekymi Ky:stä.

Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry ja Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO aloittavat yhteistyössä antenniasentajien koulutuksen tänä syksynä. Opetuksesta vastaa KSAO Aikuisopisto.

Antenniasentajakoulutukselle on tarvetta, koska osa nykyisistä antenniurakoitsijoista ja -asentajista on jäämässä lähivuosina eläkkeelle. Antenniasennuspalveluille on jatkossakin tarvetta. VHF-verkon teräväpiirtolähetykset edellyttävät uuden antennin asentamista ja antenniverkon tarkastamista ja säätämistä. Muutaman vuoden päästä on odotettavissa uusia taajuusjärjestelyjä, jolloin antenniurakoitsijoiden työt tulevat taas tarpeellisiksi. Uusien matkaviestinverkkojen käyttöönoton myötä voi ilmetä myös kunnostustarpeita vanhoihin antenniverkkoihin.

KSAO:n Aikuisopiston ja SANT:n koulutusyhteistyön julkistustilaisuus pidettiin Kouvolassa 7.8.2013. Yhteistyön tarkoituksena on kehittää antennialan asentajakoulutusta. Kohderyhmänä ovat SANT:n antenniurakointiyritykset ja alalle aikovat sähkö- tai ICT-alan peruskoulutuksen saaneet henkilöt. Koulutusohjelma antaa perusvalmiudet toimia antenniasentajana. Koulutusohjelman avulla SANT:n urakointiyrityksillä on mahdollisuus kouluttaa uutta henkilöstöä antenniasennustehtäviin.

KSAO vastaa antenniasentajakoulutuksen käytännön järjestelyistä. Koulutusohjelma suunnitellaan ja toteutetaan käytännönläheisenä, johon sisältyy oppilaitoksessa tapahtuva teoriaopetus sekä kahden kuukauden työssäoppimisjakso antenniurakointiyrityksessä. Koulutus painottuu antennialan asennustaitojen opetukseen sekä asennustyössä tarvittavien muiden perusvalmiuksien kuten työturvallisuuden hallintaan.

Koulutusohjelman käytännön järjestelyistä antaa lisätietoja SANT:n paikallinen KSAO-yhdyshenkilö Aapo Vesala/Telekymi Ky, puh. 0400 550942.

9.8.2013