Pientalon antenniopas päivitetty

Pientalon antennioppaaseen on päivitetty kanavatiedot sekä ohjeistettu tarkemmin mm. antennin ja vahvistimen valintaa (7/2015)

Antenni-tv:n kanavatarjonta on lisääntynyt merkittävästi viime vuosina. Teräväpiirtokanavia on tarjolla DNA:n VHF-verkossa ja Digitan välittämissä D- ja H-kanavanipuissa UHF-taajuuksilla. Päivitetty Pientalon antenniopas ohjeistaa rakentajaa ja remontoijaa HD-aikaan ja noudattamaan Viestintäviraston määräystä 65.


Teräväpiirtolähetyksiä (HD) on katsottavissa DNA Oy:n VHF-verkossa, jonka peittoalueella asuu noin 85% väestöstä. Digita Oy:n operoimien D- ja H-kanavanippujen peittoalue kattaa etelä-Suomen isot taajama-alueet. HD-lähetysten uskotaan yleistyvän lähivuosina ja vakiinnuttavan asemansa. Antennitaloon on syytä asentaa sekä digi-tv- että HD-palvelujen vastaanottovalmius. 


Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry julkaisemasta Pientalon antennioppaasta on tehty päivitysversio, jossa on huomioitu Viestintäviraston viimeisin sisäverkkomääräys 65.  Määräys asettaa vaatimuksia myös pientalon antennivastaanotolle. Oppaaseen on päivitetty mm. kanavatarjonta sekä ohjeistettu tarkemmin antennien ja vahvistimen valintaa. Myös maston ukkossuojausohjeistusta on tarkennettu. Oppaasta löytyy lisäksi ohjeita pientalon antennijärjestelmän suunnitteluun ja toteutukseen sekä tv-palvelujen hankintaan. Opas on tarkoitettu etenkin pientalojen rakentajille ja remontoijille ja niille jotka suunnittelevat antennijärjestelmän uudistusta HD-aikaan.


Opas on julkaistu SANT:n nettisivujen Pientaloantennit-osiossa.

Lisätietoja:
- VHF-antenni-tv: DNA Oy
- UHF-antenni-tv: Digita Oy
- Viestintäviraston määräys 65

29.6.2015