TV-häiriöiden syyt selviävät yleensä

Television näkyvyysongelmien taustalta saattaa paljastua monenlaisia häiriötekijöitä naapurin sähköaidasta viallisiin kytkentöihin. Viestintävirasto on listannut häiriöitä ja niiden syitä.

Television näkyvyysongelman eli tv-häiriön taustalla voi olla moninaisia syitä. Yleensä näkyvyysongelmien ilmaantuessa kannattaa olla yhteydessä verkko-operaattoriin. UHF-verkko-operaattorina toimii Digita Oy ja VHF-verkko-operaattorina DNA Oy. Verkko-operaattorit käyttävät tarvittaessa apuna viankorjauksessa alueellisia antenniurakoitsijoita. Antenniurakoitsijoihin voi olla yhteydessä myös suoraan vikatilanteissa. Ylläpito- ja viankorjaustoimenpiteiden hinnasta on hyvä sopia etukäteen ja pyytää asennusliikkeeltä suuntaa-antavaa hinta-arviota ylläpitokäynnistä.

Jos vikaa tai häiriölähdettä ei löydetä normaaleilla konsteilla, on syytä kääntyä Viestintäviraston puoleen. Viestintävirasto on julkaissut koontilistan häiriötilanteista ja tehdyistä korjaavista toimenpiteistä. Lista löytyy Viestintäviraston sivulta.

 

 

11.11.2013