Velvollisuus järjestää VHF-vastaanotto

kuva: Samsung

Viestintäviraston näkemyksen mukaan taloyhtiö on velvollinen järjestämään YLE HD-kanavan vastaanoton, koska Yleisradion julkisen palvelun ohjelmistot YLE TV1, YLE TV 2, YLE Fem, YLE Teema ja YLE HD ovat siirtovelvoitteen alaisia. Lisäksi siirtovelvoitteen piiriin kuuluvat kanavat MTV3, Nelonen ja FOX.

Viestintävirastolta on pyydetty kannanottoa siitä, onko taloyhtiö velvollinen huolehtimaan myös DNA:n verkon kautta lähetettävien VHF-kanavien vastaanotosta ja näkyvyydestä kiinteistössä.

Viestintäviraston tulkinnassa 8.11.2013 todetaan, että taloyhtiö on velvollinen järjestämään myös DNA:n verkossa lähetettävän YLE HD -kanavan vastaanotto DNA:n verkon kuuluvuusalueella, koska YLE HD -kanava, joka on antenniverkossa saavissa vain DNA:n VHF-verkon kautta, on taloyhtiötä koskevan siirtovelvoitteen piirissä.

Siirtovelvoiteasiaa on käsitelty Viestintäviraston määräyksen 65/2013 M perustelumuistiossa (MPS) kappaleessa 38.2.5 (sivut 86-87): https://www.viestintavirasto.fi/attachments/maaraykset/M_65_MPS.pdf

(lähde: Viestintäviraston määräys 65 tiedotusverkoston tiedote 8.11.2013/Klaus Nieminen)

25.11.2013