YLE laajentaa HD-tarjontaa

Kuva: Samsung

Yleisradio tarjoaa tv-kanavansa teräväpiirtomuodossa 28. tammikuuta 2014 alkaen. Teräväpiirto- eli HD-muoto on tarjolla kaikille jakeluoperaattoreille samoin ehdoin, ja ne voivat jakaa Ylen HD-muotoisia kanavia omissa verkoissaan. HD-muotoisten kanavien aloittamisen yhteydessä koostekanava Yle HD lopetetaan.

Ensimmäisenä Ylen kanavien antennijakelun aloittaa DNA joka on valinnut Yle TV1 HD- ja Yle TV2 HD -kanavat antenni- ja kaapeliverkkoonsa. DNA ja Yle neuvottelevat myös Yle Teema HD- ja Yle Fem HD -kanavien jakelusta DNA:n kaapeliverkossa. DNA välittää kanavat maksutta ja salaamattomina, eikä katseluun tarvita tv-korttia.

Myös satelliitti-tv-operaattori Canal Digital ottaa Yle TV1 HD- ja Yle TV2 HD -kanavat jakeluunsa. Kanavat lisätään kaikkiin kanavapaketteihin, eli kanavat näkyvät automaattisesti jokaiselle Canal Digitalin satelliittiasiakkaalle.

Ylen antennijakelussa olevat HD-muotoiset kanavat ovat Viestintäviraston linjauksen mukaan jakeluvelvoitteen piirissä olevia ns. must carry -kanavia. Niinpä DNA:n antennijakelun näkyvyysalueella myös kaikki kaapelioperaattorit ottavat jakeluunsa Yle TV1 HD- ja Yle TV2 HD -kanavat. Muiden Ylen kanavien osalta HD-jakelusta neuvotellaan vielä.

Myös Yle Areenan suorat tv-lähetykset tulevat mahdollisimman pian tarjolle HD-tasoisina.

Lähde YLE:n tiedote 16.1.2014

 

17.1.2014