YLE:n HD-kanavia myös Digitan UHF-verkossa

Yle ja Digita ovat sopineet Ylen HD-muotoisten kanavien antennijakelusta 7.2. alkaen. Digita ottaa jakeluunsa kanavat Yle TV1 HD, Yle TV2 HD ja Yle Fem HD. Kanavat tulevat Digitan D-kanavanippussa, joka kattaa noin 85 prosenttia Suomen väestöstä. Digitan antennijakelussa olevat kanavat näkyvät olemassa olevalla UHF-antennilla.

Digitan lähettämien HD-kanavien vastaanotto edellyttää Antenna Ready HD -merkinnällä olevaa tv:tä tai digiboksia ja että alueella lähetetään kanavanipun D lähetyksiä. Digitan lähetyskanavien näkyvyysalueet löytyvät Digitan karttapalvelusta.

HD-kanavien lähetysasemat
Yle TV1 HD, Yle TV2 HD ja Yle Fem HD -kanavien lähetysasemat ovat Anjalankoski, Espoo, Eurajoki, Helsinki Korkeavuorenkatu, Helsinki Pasila, Joutseno, Jyväskylä, Kruunupyy, Kuopio, Lahti, Lapua, Oulu, Oulu Nokela, Tammela, Tampere, Tampere Pyynikki, Turku ja Turku Vanha Studio. Kanavanipun D peittoalueen ja lähetysasemat voi tarkastaa Digitan internet-sivuilta.

Miten saan kanavat näkyviin?

Tarvittaessa antenni on suunnattava uudelleen D-kanvanippua lähettävälle asemalle. Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Jotkin vastaanottimet saattavat vaatia kanavien uudelleen virittämisen tai tehdasasetusten palauttamisen. Ohjeet kanavien viritykseen löytyvät Digitan internet-sivuilta www.digita.fi/kanavahaku tai laitteen käyttöoppaasta.

Yhteisantennikiinteistöissä isännöitsijän toimesta on varmistettava, että antennijärjestelmä välittää D-kanavanipun signaalia. Tarvittaessa on otettava yhteyttä antenniurakoitsijaan.

lähde: Digitan tiedote 7.2.2014

 

 

7.2.2014