Antennitelevision verkkotoimiluvat haettavina

Antenni-tv:n lähetinmasto.

Valtioneuvosto julisti 16. maaliskuuta 2015 haettaviksi yhdeksän antennitelevisioverkon toimilupaa. Toimilupakierroksen tavoitteena on edistää laadukkaiden ja monipuolisten sisältöjen tarjontaa kattavasti koko maassa sekä lisätä teräväpiirtolähetysten tarjontaa antennitelevisioverkossa.

Haettavina ovat verkkotoimiluvat UHF-alueen kanavanipuissa A, B, C, D ja F sekä VHF-alueen kanavanipuissa VHF A, VHF B ja VHF C. Lisäksi haettavana on yksi alueellinen toimilupa Pohjanmaalle. Uusi toimilupakausi on kymmenen vuotta vuodesta 2017 alkaen.

Toimilupien hakuaika päättyy 18.toukokuuta 2015.

Antenniverkon UHF-alueella on tarkoitus siirtyä vaiheittain käyttämään uudempaa, teräväpiirtolähetykset mahdollistavaa lähetystekniikkaa (DVB-T2). VHF-alueella lähetykset on jo nyt toteutettu teräväpiirtolähetykset mahdollistavalla tekniikalla. Yhdessä (UHF A) Yleisradion ja yleisen edun kanaville ensisijaisesti varatussa kanavanipussa olisi käytettävä nykyistä DVB-T-standarditelevisiotekniikkaa vuoteen 2026 saakka, ellei valtioneuvosto perustelluista syistä välitarkastelussa edellytä nopeampaa siirtymää teräväpiirtolähetykset mahdollistavan tekniikan käyttöön.

(lähde: LVM:n tiedote 16.3.2015)

17.3.2015