Taajuusmuutokset etenevät: etelä-Savo, Pirkanmaa, Pohjanmaa, Kymenlaakso,..

Taajuusmuutosten seuraava vaihe on julkistettu. Antennitelevisioverkon UHF-alueen lähetystaajuuksien muutostyöt tehdään Mikkelin alueella huhtikuun viimeisellä viikolla. Muutostyöt jatkuvat toukokuun lopussa Tampereen, Kerimäen ja Kruunupyyn lähetinasemilla. Kesäkuun lopussa käynnistyvät muutostyöt Haapaveden ja Anjalankosken lähetinasemilla. Lähetinasemamuutokset suoritetaan Digitan toimesta. 

Taajuusmuutosten vuoksi yhteisantennijärjestelmiin on viritettävä uudet lähetystaajuudet niissä taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta.

Mitä yhteisantennikiinteistössä pitää tehdä?

Kaikkien yhteisantennijärjestelmien päävahvistimet on viritettävä sen jälkeen, kun uudet taajuudet on otettu alueella käyttöön. Joissakin tapauksissa antennijärjestelmän päävahvistin voidaan joutua uusimaan viritysten toteuttamiseksi, joten yhteisantennikiinteistöjä hoitavien isännöitsijöiden kannattaa olla yhteydessä paikalliseen antenniurakoitsijaan jo nyt.

Päälähetinasemilla tehtävien taajuusmuutosten jälkeen televisiolähetykset lähetetään rinnakkain sekä uusilla että vanhoilla taajuuksilla 2 - 4 viikon ajan, jolloin antenniurakoitsijoiden on tehtävä taloyhtiöissä viritystyöt. DVB-T2-tekniikalla toimivissa kanavanipuissa D ja H rinnakkaislähetyksiä ei lähetetä. Täytelähetinasemilla ei pääsääntöisesti toteuteta rinnakkaislähetyksiä, joten täyteasemien peittoalueilla viritystyöt pitää tehdä samana päivänä kuin taajuudet muutetaan, jotta lähetykset ovat edelleen vastaanotettavissa. Digita tiedottaa tarkemmista muutosajankohdista ja muutosten aiheuttamista lähetyskatkoksista alueittain sekä ylläpitämässään verkkopalvelussa www.taajuusmuutos.fi.

Paikallisen antenniurakoitsijan yhteystiedot löytyvät SANT ry:n jäsenhaun kautta.

Lähteenä Viestintäviraston tiedote 2.3.2016.

 

3.3.2016