Uusi antenni-tv:n toimilupakausi alkaa 17.5.2017

Antenni-tv:n teräväpiirtopalvelujen vastaaottoon soveltuvan tv-vastaanottimen tunnistaa Antenna Ready HD -tunnuksesta. TV-vastaanottimen soveltuvuuden HD-vastaanottoon voi tarkistaa myös osoitteesta www.testatutlaitteet.fi

HDTV-Foorumin järjestämä HD DAY järjestettiin ensimmäisen kerran 16.3.2017, jossa oli paikalla kaikki tv-alan keskeiset toimijat. Antenni-tv:hen liittyvä seuraava suuri muutos tapahtuu 17.5.2017, jolloin astuu voimaan uudet verkko- ja ohjelmistoluvat.


Valtioneuvosto myönsi tammikuun alussa 55 ohjelmistotoimilupaa television UHF-alueen kanavanippuihin A-F toimilupakaudelle 17.5.2017-10.1.2027. Ohjelmatarjonnassa ei tapahdu isoja muutoksia lukuun ottamatta YLE Fem:n ja YLE Teeman yhdistymistä. 

Lisäksi on tulossa muutama uusi kanava. Kanavia ryhmitellään verkkotoimilupamuutoksista johtuen siten, että kaikkiin antenni-tv-vastaanottimiin on suoritettava kanavien uudelleenhaku, jos vastaanotin ei tee hakua automaattisesti.

UHF-alueen kanavanippujen A-F verkkotoimiluvat on myönnetty Digita Oy:lle seuraavaksi 10 vuotiskaudeksi, kuten on jo aiemmin uutisoitu.

Lisäksi vuoden alussa Viestintävirasto myönsi erikseen ohjelmaluvat VHF-verkonkanavanippuihin A-C sekä Pohjanmaan alueelliseen kanavanippuun samalle toimikaudelle. VHF-verkon kanavanippuihin A, B ja C sekä Pohjanmaan alueelliseen kanavanippuun myönnettiin yhteensä 22 ohjelmistolupaa, joka vastaa nykyistä ohjelmatarjontaa. Valtakunnallista VHF-verkkoa operoi DNA Oyj ja alueellista Pohjamaan antenni-tv-verkkoa Elisa Oyj. Myös näiden verkkotoimilupien kesto on 10 vuotta. 

Maksu-tv-kanavat siirtyvät T2-jakeluun

HD DAY -tilaisuudessa DNA Oyj:n asiantuntija kertoi tulossa olevasta antenni-tv:n maksu-tv-uudistuksesta. Kaikki maksu-tv-kanavat siirtyvät 17.5.2017 alkaen T2-jakeluun. Tämä tarkoittaa sitä, että maksu-tv-kanavien katseluun tarvitaan jatkossa Antenna Ready HD tv-vastaanotin (hyväksytty T2-virittimellä varustettu televisio tai -sovitin). Muutoksesta luvattiin tarkempaa tietoa heti, kun ohjelmakanavien jakeluneuvottelut on saatu päätökseen.


28.3.2017