Antenni-tv:n uusi toimilupakausi käynnistyi

Uusi toimilupakausi toi mukanaan joidenkin tv-kanavien taajuusjärjestelyjä.Antenni-tv-vastaanottimissa on tehtävä kanavien uudelleenhaku, jos vastaanotin ei osaa tehdä hakua automaattisesti. (kuva Martti Kemppi)

Uusi 10-vuotinen antenni-tv:n toimilupakausi käynnistyi 17.5.2017. Kanavamuutokset Digitan lähetinasemilla saatiin pääosin tehtyä jo aamuun mennessä. Muutosten takia televisiovastaanottimen kanavahaku on tehtävä uudelleen, jos vastaanotin ei tee hakua automaattisesti. Uuden toimilupakauden käynnistyminen ei aiheuta muutoksia DNA:n antenni-tv-lähetyksiin.


Digita on koonnut kattavan tietopaketin toimilupakauden alkuun liittyvistä tärkeistä asioista, jotka löytyvät osoitteesta www.digita.fi/uusitoimilupakausi.

Sieltä löytyvät muun muassa Digitan verkossa välitettävät kanavat asemittain sekä vapaasti katsottavien kanavien järjestys 17.5. alkaen. Muutokseen liittyvää uutta tietoa päivitetään sivustolle jatkuvasti.

Kaikki maksu-tv-kanavat lähetetään jatkossa DVB-T2-teknologialla

Digitan antenni-tv-verkossa tarjolla olevat maksu-tv-kanavat lähetetään 17.5. jälkeen DVB-T2-teknologialla peruslaatuisina. Maksu-tv-kanavien katsomiseen tarvitaan DVB-T2-vastaanotin (televisio tai digiboksi). Sen tunnistaa Antenna Ready HD -merkinnästä. Lisätietoa maksu-tv-kanavista ja niiden näkymisestä saa maksu-tv-operaattorina toimivalta DNA:lta, ks. www.dna.fi/antenniTV.

DNA on tiedottanut maksu-tv-asiakkaitaan etukäteen muutoksesta. Mikäli asiakkaalla on tilattuna maksu-tv-kanavia, joiden näkyvyysalue ei enää 17.5. jälkeen yllä hänen kotiinsa, pakettiin sisältyviä kanava voi edelleen seurata tilaukseen sisältyvällä DNA TV-sovelluksella. DNA:n VHF-antenniverkossa tv-lähetykset jatkuvat entiseen tapaan T2-jakeluna.

Viestintävirasto auttaa kuluttajia kanavahaun tekemisessä

Viestintävirasto avaa puhelinneuvontapalvelun 17.-19.5 väliseksi ajaksi. Neuvontapalvelu auttaa kuluttajia television kanavahaun tekemisessä. Neuvontapalvelu on avoinna 17.5.–19.5. klo 14.00–19.00, puhelinnumero on 0295 390 280 (paikallisverkkomaksu).

Lisätietoja Viestintäviraston www-sivulta.

17.5.2017