Seinäjokinen Finnsat ja ranskalainen Ateme mahdollistavat Huuhkajien EM-ottelujen seuraamisen 4K ultrateräväpiirtona

Finnsat Vesa Mikkilä


Älytelevision Yle Areena -sovelluksella on nyt mahdollista seurata ultrateräväpiirtona eli 4K:na Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen EM-ottelut sekä turnauksen finaali. Uuden katseluelämyksen mahdollistaa Finnsatin toimittama Ateme Titan Live -enkooderi.
Jalkapallon EM-otteluja voi seurata ultrateräväpiirtona Yle Areenan äly-tv-sovelluksesta löytyvänä suorana Areena-lähetyksenä. Ultra HD -tarkkuus on vähintään 3 840 x 2 160 pikseliä, jolloin ääriviivat näkyvät selvemmin, kuvanlaatu on terävämpi ja elävämpi sekä siinä on enemmän yksityiskohtia. Näin tarkalla kuvanlaadulla esitetään Suomen jalkapallomaajoukkueen pelit sekä EM-turnauksen finaali.

”Finnsatilla oli merkittävä rooli televisiolähetysten digitalisoinnissa Suomessa. Nyt olemme eturintamassa lähetysten seuraavassa kehitysvaiheessa. Jalkapallo on parhaimmillaan 4K-televisiossa, joka löytyy jo yhä useammasta kodista.”, riemuitsee Finnsatin toimitusjohtaja Jarkko Kankaanpää.

Ultrateräväpiirtolaadun mahdollistaa Finnsatin toimittama Ateme Titan Live -enkooderi. Enkooderi pakkaa 12 Gbps 4K-kuvan niin, että se on mahdollista lähettää internetin välityksellä kuluttajalle 20–25 Mbps:n laajakaistayhteyttä käyttäen.

Finnsatilla ollaan 4K-kokeilusta innoissaan:

”Hienoa, että lähetyksissä aletaan siirtyä vähitellen 4K-laatuun. Live 4K asettaa laitteille kovat vaatimukset ja Ateme-laitteilla tämä onnistuu. Ateme Titan Live -enkooderi täytti Ylen asettamat tekniset vaatimukset ja mahdollisti tämän kokeilun sekä mahdollisesti jatkossa myös muiden tapahtumien 4K-live- lähetykset.

Samalla laitteistolla pysytään myös useamman kanavan HD-enkoodaukseen ja tähän Ylellä on nyt mainiot laitteet. HD- lähetysten vastaanotto Yle Areenasta on mahdollista kaikilla äly-tv-malleilla.”, iloitsee Finnsatin tekninen johtaja Vesa Mikkilä.

Ultrateräväpiirto toimii Samsungin vuoden 2016 jälkeen ja LG:n vuoden 2017 jälkeen hankituissa äly-tv-malleissa. 4K-lähetyksiä on mahdollista seurata myös ultrateräväpiirtoa tukevan Apple-tv:n tai Android-tv:n (Sony UHD, Philips UHD, DNA-tv) kautta. Ultrateräväpiirto on käytössä Yle Areenan suomenkielisissä lähetyksissä.

Lisätietoja:
tekninen johtaja Vesa Mikkilä, Finnsat Oy, puhelin 0207 420 122, vesa.mikkila@finnsat.fi
toimitusjohtaja Jarkko Kankaanpää, Finnsat Oy, puhelin 0207 420 148, jarkko.kankaanpaa@finnsat.fi

Finnsat Oy on pohjalainen yrittäjävetoinen sähköteknisten tuotteiden maahantuonti- ja markkinointiyhtiö. Yhtiöllä on lähes 50 vuoden kokemus kuvan- ja äänensiirrosta eri tietoliikenneverkoissa.

Finnsat edustaa Suomessa ATEME:n lisäksi 50 muuta tuotemerkkiä Euroopasta ja sen ulkopuolelta. Tuoteperheet on rakennettu vahvoista kansainvälisesti tunnetuista tuotemerkeistä. Tuotevalikoimasta löytyvät ratkaisut koaksiaali-, kuitu-, 5G- ja dataverkkoihin, mittalaitteet sekä monipuoliset AV-ratkaisut. Lisätietoja: www.finnsat.fi.

ATEME on maailman johtava AV1-, HEVC-, H.264- ja MPEG-2-videokuvan kompressioratkaisujen toimittaja broadcast-, kaapeli-, DTH-, IPTV- ja OTT-palveluille. Lisätietoja: www.ateme.com.


17.6.2021