Taajuusmuutokset käyntiin keskisessä-Suomessa tammikuussa

Antenni-tv:n taajuusmuutostöiden vaihe II käynnistyy 25. tammikuuta alkavalla viikolla  ja päättyy toukokuun lopussa. Vaihe II:n aikana muutostöitä tehdään Keski-Suomen, Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen, Pohjois- ja Etelä-Savon, Pohjois- ja Etelä-Karjalan, Uudenmaan sekä Lapin alueilla.

Paikkakunnat, joissa tv-lähetyskanavamuutokset toteutetaan II-vaiheessa:
Pieksämäki, Kuhmoinen, Joutsa, Saarijärvi, Äänekoski, Kangasniemi, Jämsä, Jämsänkoski, Keuruu, Tammela, Jyväksylä, Laukaa, Korpilahti, Luopioinen, Ouninpohja, Mänttä, Pusula, Honkajoki Hämeenlinna, Kuhmoinen, Luhanka, Karvia, Ähtäri, Loimaa, Nilsiä, Heinävesi, Joroinen, Kaavi, Kangaslampi, Pihtipudas, Kuopio, Rautavaara, Siilinjärvi, Varpaisjärvi, Karstula, Kyyjärvi, Pylkönmäki, Raahe, Pernaja, Porvoo, Joutseno, Parikkala, Rautjärvi ja Muonio.

Muutostöiden tarkat asema- ja kanavatiedot löytyvät netistä osoitteesta www.taajuusmuutos.fi/aikataulu. Digita tiedottaa tarkemmista muutostöiden kellonajoista ja taajuusmuutostöiden aiheuttamista lähetyskatkoksista lähempänä muutosajankohtaa.

Rinnakkaislähetykset osalla lähetysasemia
Osalla lähetysasemista lähetetään tv-sisältöä samanaikaisesti uudella ja poistuvalla taajuudella yhdestä neljään viikkoa. Tarkemmat tiedot rinnakkaislähetyksistä kerrotaan aluekohtaisesti muutostiedotteiden yhteydessä ja taajuusmuutos.fi-sivustolla.

Yhteisantennikiinteistöissä tehtävä muutoksia antennijärjestelmiin
Taajuusmuutosten vuoksi antennijärjestelmiin on tehtävä muutoksia taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta. Yhteisantennikiinteistöjä hoitavien isännöitsijöiden tulee ottavat yhteyttä paikalliseen antenniurakoitsijaan hyvissä ajoin ennen taajuusmuutostyötä. Mikäli muutoksia ei tehdä, muuttuneet kanavat lakkaavat näkymästä heti taajuusmuutoksen jälkeen tai rinnakkaislähetyksen loputtua.

Taloyhtiössä asukkaiden on tehtävä kanavahaku uudelleen
Rivi-, pari- ja kerrostaloissa taloyhtiön asukkaiden on tehtävä tv-vastaanottimien kanavahaku antenniurakoitsijan tekemän viritystyön jälkeen. Taloyhtiöiden velvollisuus on informoida asukkaita ajankohdasta, jolloin kanavahaku on tehtävä.

Muutokset omakotitaloasukkaille
Omakotitaloissa ja pientaloissa ei yleensä tarvita muutostöitä. Joissakin tapauksissa on kuitenkin mahdollista että antennijärjestelmään täytyy tehdä muutoksia.  Mikäli pientalon antennijärjestelmä on kunnossa, riittää TV-vastaanottimien kanavahaku sen jälkeen, kun taajuusmuutos on tehty alueella.

Kanavahaun tekeminen
Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Jotkin vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä. Ohjeet kanavien viritykseen löytyvät www.taajuusmuutos.fi tai laitteen käyttöoppaasta.

Lisätietoja: Taajuusmuutos.fi -tiedote 7.12.2015

Ohjeita taloyhtiöiden päättäjille muutostöiden tilaamiseksi.

SANT ry:n pätevien antenniurakoitsijoiden yhteystiedot ja hakupalvelu.

 

9.12.2015