TV-kanavien lähetystaajuudet muuttuvat Kymenlaaksossa

Kouvolalaisen HCN-Viesti Oy:n Osmo Kydön ja Harri Nylundin mukaan suurin osa Kouvolan seudun taloyhtiöistä on varautunut taajuusmuutoksiin jo hyvissä ajoin.

Koko Kymenlaakson alueen kattavan Anjalankosken tv-aseman lähetystaajuuksia muutetaan kesä-heinäkuun vaihteessa. Yhteisantennikiinteistöissä muutokset edellyttävät antenniurakoitsijan kutsumisesta paikalle.

Digitan antenniverkon TV-käytössä ollut 700 MHz:n lähetystaajuusalue siirtyy poliittisen päätöksen mukaisesti langattoman laajakaistan käyttöön. Kymenlaaksossa muutos vaikuttaa Anjalankosken tv-aseman C- ja E-kanavanippujen kanaviin, kuten Frii, FOX, Jim, Kutonen ja TV5.
 
Muutostöiden aikana kanavia lähetään rinnakkain uudella ja vanhalla taajuudella 30.6. - 18.7. Tämän jälkeen em. kanavat häviävät näkyvistä, mikäli vastaanottimia ei viritetä uudelle taajuusalueelle. Pientaloissa tähän riittää television tai digiboksin kanavahaun tekeminen, mutta kerrostaloissa ja muissa yhteisantennikiinteistöissä taajuusmuutos edellyttää antennivahvistimiin tehtäviä muutostöitä eli käytännössä antenniasentajan kutsumista paikalle.

Kouvolalaisen HCN-Viesti Oy:n antenniurakoitsija Harri Nylundin ja antenniasentaja Osmo Kytön mukaan suurin osa Kouvolan seudun taloyhtiöistä on varautunut muutoksiin jo hyvissä ajoin.
 
- Meillä kalenteri alkaa olla jo täynnä tuttujen isännöitsijöiden kanssa etukäteen sovittuja muutostöitä, mutta viimeistään heinäkuun lopulla ehditään uusiinkin kohteisiin. Kymenlaaksossa muutokset eivät vaikuta esimerkiksi Yleisradion kanaviin, joten mitään ihan mahdotonta hätää tässä ei ole, Nylund ja Kytö kertovat.
 
Muutokset eivät koske myöskään DNA:n lähetysverkkoa tai kaapelitelevisiotalouksia.

Lisätietoa taajuusmuutoksista.

Kymenlaakson pätevät SANT-uarkoitsijat löytyvät hakupalvelun kautta.

17.6.2016